sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pentu Onnea(ko)?

Kauan odotetut Hallan pennut syntyivät vihdoinkin maailmaan perjantaina. Synnytys alkoi jo torstaina illalla. Halla läähätteli voimakkaasti koko illan ja seuraavan yön. Avautumis-vaihe kesti n. 15h. Aika tuntui todella pitkältä ja soitinkin eläinlääkärille yhden aikaan yöllä, kun aikaa oli kulunut 8h. Seitsemältä perjantai aamuna alkoi sitten työntely ja kahdeksalta oli ensimmäinen pentu syntynyt tricolour poika. Seuraava pentu blenheim narttu syntyi puoli tuntia uroksen jälkeen. Seuraavaa blenheim urosta odoteltiin melkein tunti ennen kuin syntyi. Halla rauhoittui hoiti pentujaan silmät soikeina onnesta. Lähdin alakertaan hihkumaan onnesta kaikki kolme pentua, jotka ultrassa oli näkynyt oli nyt syntyneet JES!

Yhden aikaan päivällä olin lähdössä töihin, kun yläkerrasta huudettiin, että tänne on syntynyt yksi lisää. Sitä siinä sitten ihmeteltiin. Lähdin kuitenkin töihin, Halla jäi kaikessa rauhassa pentujen kanssa. Kolmen aikaan soi puhelin Halla synnyttää viides pentu tricki narttu syntyi. Sitten jännättiin tuleeko kuudetta, ei tullut.

Lauantaina Halla alkoi läähättämään oudosti. Mittasin lämmön se oli 39,5. Äkkiä soitto päivystävälle eläinlääkärille Hallalla on kohtutulehdus! Illalla kiisimme Tornioon koirien kanssa. Molemmat kohdun sarvet olivat täynnä mätää. Vahvat antibiootit saatiin ja oksitosiini piikki, jotta kohtu tyhjentyisi. Pennut tarkistettiin myös, kaikki terveitä ja hyvä kuntoisia. Yö nukuttiin taas pätkissä, koska en uskaltanut jättää Hallaa vahtimatta, kun oli niin kipeä ja halusin varmistaa, että kaikki pennut pääsevät imemään maitoa.

Tänään tilanne on rauhoittunut Halla on terveempi. Antibiootit tepsivät nopeasti onneksi. Seuraillaan tilannetta. Pentujen painot on lähteneet nousuun. Blenheim pojat ovat hieman kevyempiä, kuin muut ja niitä tarkkaillaan todella tarkkaan, myös lisämaitoa annetaan pullosta tarpeen mukaan.

Vaikka pennut toivat mukanaan huonot yöunet ja Halla sai kohtutulehduksen, niin kyllä meillä eletään tosi onnellista pentuaikaa!

Rakkaudet



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti